Донација и концерт Институту за онкологију Војводине

Поштовани

Институт за онкологију Војводине добио је библиотеку од 300 књига и игрице „Реци па стеци" као поклон Секције за уметност културу и хуманост СЛД:

Највећи донатори су супружници Јокановић, др Ида и др Владимир (200).

Књиге су поклонили лекари Секције, затим Универзитетска библиотека „Светозар Марковић" и „Фондација Лаза Костић".

Награђену игрицу „Реци па стеци" поклонили су Удружење за алтернативну медицину Quanttes. и Vicant vector, Бечеј превоз-укупно 14 сетова.

Песници лекари др Владимир Јокановић и др Гордана Јовин читали су своје песме и поклонили више десетина примерака књига на дан концерта. Књиге су посветили дирекору Института проф. др Зорану Радовановићу, главној сестри Сандри Спајић, медицинским сестрама....

Фотографисали смо се испред „Дрвета захвалности" у холу које је раније реализовала главна сестра Сандра Спајић и на чијим гранама су срцолике поруке којима се захваљује особљу Института за лечење и бригу о пацијентима.

Ми смо концертом за пацијенте пожелели да им макар један дан буде различит од свакодневице и у томе смо у потпуности успели!

Певао је проф др Асен Џолев, на виолини свирао др Бранислав Тушек (започео са као мали учење са Стефаном Миленковићем), свирао на хармоници шеф Народног оркестра РТВ Мића Јанковић а „а капела" певала вокална група „Романтика" предвођена др Татјаном Куруцин.

Водитељ Програма био је наш председник Секције акад. мед. Владимир Јокановић.

Са проф. А. Џолевим све време су певали пацијенти и од почетка је атмосфера била домаћа, породична.

Тих 6о так минута било је довољно да и себи и другима покажемо да је љубав у медицини победила. Измамили смо сузе и пацијентима и нама и директору Института.
Наше гесло и јесте „Будимо бољи од себе".

Хвала свима који су оваквом дешавању допринели.

Можемо бити задовољни јер- учинили смо једно добро дело.

У име свих:
Акад. мед. Владимир Јокановић, председник
Проф. др Милорад Жикић, председник
др Славица Жижић Борјановић, тајница

 


icon
Важне информације о чланарини
-Чланарина за 2019. годину износи 3.600,00 дин
-Чланарина за пензионере који преузимају потврде о присуству континуираној едукацији (сертификат) износи 3.600,00 дин
-Чланарина за пензионере који не преузимају потврде о присуству континуираној едукацији (сертификат) износи 1.800,00 дин
-др медицине и др стоматологије као и чланови сарадници а који нису чланови Друштва, за потврде о континуираној едукацији (сертификат) плаћају 2.000,00 дин